Bij- en nascholing

Bij- en nascholing

Het volgen van bij- en nascholing draagt bij aan het verhogen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening. U kunt punten behalen voor gevolgde bij- en nascholing. Elk studiebelastingsuur levert 1 punt op met een maximum van 75 punten per scholing. Een scholingsactiviteit dient mimimaal 2 uur te omvatten. Dat is exclusief pauzes en inloop. Er moet dus minimaal 2 uur aan daadwerkelijke scholing zijn gevolgd.

Let op: De vooraf geaccrediteerde scholing is slechts een deel van de scholing die geaccrediteerd is. Dit omdat de aanbieder het heeft aangevraagd. U bent vrij om op zoek te gaan naar beroepsspecifieke of beroepsgerelateerde scholing en kunt ook zelf de aanbieder vragen om vooraf accreditatie aan te vragen. Voor de aanbieder is het voordelig, omdat ze op de site het Register Vaktherapie verschijnen als vooraf geaccrediteerd. Meer collega vaktherapeuten kunnen hier profijt van hebben en deelnemen aan de cursus. De punten worden na het volgen van een vooraf geaccrediteerde cursus binnen 2 maandan na afloop automatisch toegevoegd aan uw pe-dossier.

In onderstaand overzicht ziet u hoeveel punten u minimaal moet halen in elke registratieperiode en welk maximum er geldt. 

Zie ook  bijscholing nascholing scholing